2010. június 23., szerda

Baracskán

Nagyon jól telt a sogórnőméknél eltöltött idő. Pénteken érkezésünk után összeálítottuk az itthon megsütött süteményeket és elkészítettettem (nagy titokban) a menyasszonyi tortát. Mire mindennel elktészültünk indultunk is a házasságkötő terembe. Ezt egy finom ebéd követte, húslevest, csirkecombsültet, krumplipürét és tortát ettünk.
Estefelé eőlkészítettük a ballagási ebédhez a szükséges anyagokat. Húsokat pácoltunk, kicsi fasirtot sütöttünk, zöldséget hámoztunk, aszpikot készítettem, sonkát csavartam. Másnap reggel korán már főtt a leves, sültek a húsok. Ballagás után megterítettük a 15 személyre szoló asztalt és mindenki mulatott. Desszert után elmentünk Velencére. A társaság nagy része jót lubickolt a tó vizében. Ezt a kiruccanást egy éjféli grillezés követte. Ettünk, ittunk, játszodtunk.
Vasárnap lazítós nap volt. Későn ébredtünk, reggeli után Joskáék, férjem első unatestvére hazafelé indultak. Mi pedig ellátogattunk a pesti rokonhokhoz.
Hétfőn a Balatonra mentünk, sajnos nem jó időt fogtunk ki. Az oda vezető úton végig esettb az eső, ott pedig nagy szél volt, de ez nem volt akadály egy pár kép készítésére. Ezután autóba ültünk és elmentünk a tó másik felére, ott megismerhettük a tó csendes oldalát is. Megebédeltünk és mentünk is hazafelé, mert este indultunk haza.

A menyasszonyi torta

Hajni és Gyuri

A menyasszonyi csokor, amit én kötöttem. Ez nem volt tervbe, de a megrendelt csokor Hajninak nem tetszett, túl nagynak találta. Szétbontottam és egy kisebbet, egy hét szálast csináltam a kilencből. Így Gyurinak is lett kitüzője.



A levest és a vacsorát nem fényképeztem le, sajnos.


Gyurka elballagott!

Mi a velencei tónál

A Balatonon

4 megjegyzés:

Kati írta...

Nagyon jó lehetett!!!
Jól tettétek, hogy mindent körbejártatok, beutaztatok.

Gratulálunk a házaspárnak! :-)

sedith írta...

Gyönyörű torta!!! Nincs kép róla más szögből is?
HAjniék semmit sem változtak tavaly óta!:)

szannalina írta...

Kati
Tényleg nagyon jó volt! A velencei tóhoz mindig elszoktunk menni ahányszor ott vagyunk, de a Balatonon még nem jártam. A vihar ellenére is jól szorakoztunk.


Sedith
Van. A tortás bejegyzésre tartogattam.

sedith írta...

Aha, értem!:)