2010. október 26., kedd

Birsalma- alma krémes torta

Hétvégén babalátogatóba voltunk Szidóniánál. Ezt a tortát sütöttem.
Hozzávalók a piskótához:
• 10 tojás
• 17 kanál liszt
• 3 kanál kakaópor
• 20 kanál cukor
• 2 sütőpor

Hozzávalók a krémhez:
• 40 dkg margarin
• 2 csomag tejszínhab ízű pudingpor
• 6 dl tej
• 1 kk. fahéj
• 12 kanál cukor
• ½ kg alma
• 2 db birsalma
• 1 l tejszínhab
• kék színező

Három kakaós piskótát sütöttem, egy négytojásost és két háromtojásost.
A krémhez megfőztem a pudingot az összes cukorral és a fahéjjal. A margarint símán habosra kavartam, amikor kihűlt a puding összekavartam. Amig a puding kihűlt meghámoztam az almákat, felszeleteltem és puhára főztem egy liternyi enyhén cukrozott vízbe. Miután megfőtt leszűrtem és botmixerrel pürésítettem és hozzákavartam a krémhez. Nagyon kellemes ízt adott a krémnek az alma és birs kombináció. Mikor meglettem az összerakással egy vékony réteg fehér tejszínhabbal vontam be, amit egy kék réteg követett. Ezek után a tortanyomóval kidiszítettem a széleit és ráhelyeztem a Kiskukta módszerével készült fondant kisbabát. (A tejszínhabra egy vékony nejlondarabot tettem, erre helyeztem a babát, hogy ne olvadjon meg a fondant)
Másnap indulás előtt felttettem a fondantból készült rózsákat. Ezt a képet azért teszem fel, mert a tortás képeken nem látszik teljesen mivel belenyomult a tejszínhabba.
Hiába, hosszú volt addig az út! :D

5 megjegyzés:

Ottis írta...

Nagyon szép!

Gál Edith írta...

Nagyon ügyes vagy!!
Nagyon szép!!!

Ami írta...

Milyen szép lett! Gratulálok!

Kati írta...

Nagyon szép, aranyos! Almás torta... finom lehet... :-)

szannalina írta...

Lányok, szerintem is az eddigi legsikeresebb tortám.