2011. október 27., csütörtök

Lili kifli


Évekkel ezelőtt testvéremnél ettem először. Nagyon ízlet és azóta mindig ezt szoktam sütni, ha kiflire „vásik” a fogunk. Édesen vagy sósan, bármilyen töltelékkel elkészíthető. Ez alkalommal áfonyás és barack lekvárral készült.

Hozzávalók:
• 1 kg liszt
• 3 tojás
• 30 dkg zsír vagy vaj
• 3 dkg élesztő
• 5 dkg cukor
• 2 kanál tejföl
• langyos tej
• késhegynyi só

Elkészítés:

Az élesztőt elmorzsoljuk, kevés cukorral és egy csipetnyi liszttel felfuttatjuk
egy csésze langyos tejben.
A lisztet, a zsírt, a cukrot, a késhegynyi sót, a tejfölt meg két tojást tálba tesszük, majd ráöntjuk a habos, felfuttatott élesztőt és összegyúrjuk. Kicsinként langyos tejet töltünk hozzá, addig amíg jó puha tésztát gyúrunk. Pihentetjuk egy fél órát. 12 cipóra osztjuk. Kör alakúra kiserítjük és 8 szeletre osztjuk. Rárakjuk a tölteléket és felgöngyölítjük. Kikent, lisztezett tepsíbe helyezzük, tetejüket megkenjük egy felvert tojással és előmelegített sütőben sütjük. Tálaláskor mehintjük porcukorral.

2 megjegyzés:

trollanyu írta...

Nagyon tetszik ez a kifli:) Viszem a receptet és meg fogom sütni hétvégén. Még gondolkodom a tölteléken.

szannalina írta...

Bármilyen töltelékkel nagyon finom. Amúgy nekem is kell sütnöm a hétvégén, férjem repetát kért belőle.