2012. szeptember 8., szombat

Sonkás gombaragu


Hozzávalók: 
  • 30-40 dkg gomba (csiperkegomba)
  • 20 dkg sonka
  • 1 hagyma
  • 3 nagy paradicsom
  • só, bors
  • petrezselyemzöld
  • oregano
  • olaj
A hagymát csíkokra vágjuk és megdinszteljük, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát is. Folyamatos kavargatással pirosra sütjük a sonkát. A  megvágott gombát is a serpenyőbe tesszük. Sózzuk, borsozzuk és hagyjuk, hogy a saját levében párolodjon. Meghámozzuk a paradicsomot, apróra vágjuk és a gombához adjuk. Megszórjuk oregánóval, petrezselyemzölddel és addig forrasztjuk amíg besűrűsödik. Főtt tésztával tálaljuk.

Augusztus 16-án, harmadik házassági évfordulónkra készítettem.

Nincsenek megjegyzések: