2010. június 30., szerda

Körömpörkölt


Elkészült a várvavárt körömpörkölt! Egy kicsit idegenkedtem tőle, de kellemes meglepetésemre nagyon ízletes lett. A Gizi körömpörköltjét vettem alapul, de másítottam rajta, mivel én nem bográcsba készítettem.
Hozzávalók:
• 4 db. boka
• 4 fej hagyma
• 2 paradicsom
• 2 sárga paprika
• 1 piros paprika
• fél csípős
• 4 cikk fokhagyma
• olaj
• só, bors, fűszerpaprika és ételízesítő
A bokákat jól megtisztítottam és sós vízben puhára főztem. Nem tudom mennyi időt főhetett, mert nem néztem meg az órát, de az biztos, hogy sokat.
A hagymát apróra vágtam és kevés olajon üvegesítettem, hozzáadtam a kockára vágott paprikákat és a hámozott paradicsomot is. Feltöltöttem azzal a vízzel amibe a bokákat főztem és kevés ideig rotyogtattam. A fokhagymát összezúztam és azt is hozzáadtam. Fűszereztem a paprika örleménnyel, borssal, kevés ételízesítővel, majd beletettem a darabokra tördelt körmoket is. A húslével öntöttem nyakon és addig főztem míg elfőttek a zöldségek. Idönként még töltöttem egy- két kanál húslevet rá. Sózni nem kellett, mivel a lé sós volt. Petrezselymes krumplival és savanyúsággal ettük.

3 megjegyzés:

Bianka írta...

Azta 100 éve nem ettem, mivel férj nem szereti magamnak nem készítek

szannalina írta...

Bianka
Nálunk a férjem imádja, de nekem is ízlik.

Kati írta...

Nálunk is inkább a férjemnek nem "csúszik". Pedig olyan férfias kaja, nem? Főleg a kalóriatartalma... :-P