Nem tudom hol, milyen hagyományok élnek, de nálunkfelé, ma még ünnepeltünk, minden évben Karácsony harmadnapján nálunk szokott összegyülni a rokonság megünnepelni a család egyetlen János nevű tagját. Az idei János nap névi változást hozott magával, mivel családunk legifjabbika Filip János, ma Fickón is ünnepeltek, így nem jöhettek él otthonról. Hozzánk hasonlóan ők is várták a Jánosozókat.
Rövid volt, hamar eltelt, de annak ellenére jól éretem magam. Karácsony szombatján (dec. 24-én) a takarítás utolsó fázisait is letudtam, majd a főzésnek kezdtem édesanyámmal együtt.
Szenteste töltöttkáposztát, kolbászt, füstölt főtt húst, padlizsánkrémet ettünk. Ezt lenyomtattuk négy féle süteménnyel: fanta szelettel, , kókuszossal, finettis szelettel és rumos- barackós piskótával. Karácsony első napján reggelire csavarthúst, májast, tepertüt ettünk. Ebédre tyúhúslevest, szárnyas sültet franciasalátával. Vacsorára pedig a maradék salátát ettük meg bécsivel tálalva. Másnap reggel disznófősajtot, fasirtot, májast, sonkát ettünk. Az ebédet pedig a testvérem produkálta. Isteni volt minden. Vacsorára pedig töltöttkáposztát ettünk mamáéknál. Hazaérkeztünkkor a lányok, mert elhoztuk őket kibonthatták az angyalkától kpott ajándékot.
Ma virslit, csavarthúst, sajtot reggeliztünk. Ebédelni pedig csorbalevest, krumplipürét, disznópörköltet, narancsos csirkecombot és bécsiszeletet ebédeltünk.Vacsorára pedig gyümölcsöt. Senkinek sem kellett másfajta vacsora.
Majd írok recepteket is, de most lekéne feküdnöm, mert hajnali 5-kor indulunk Baracskára. Hosszú út vár ránk. Kellemes Ünnepeket azoknak akik holnap még ünnepelnek, a Gáspár napot tartják!
1 megjegyzés:
Hú, micsoda étlap!!! :-)
Megjegyzés küldése