2011. július 17., vasárnap

Zöldborsó főzelék


Hozzávalók:
• 1 kg zöldborsó
• 2-3 szál csemege kolbász
• 3 hagyma
• ½ l paradicsomlé
• olaj
• só
• bors

A csíkokra vágott hagymát kevés olajon üvegesítettem, majd hozzáadtam a kolbászkarikákat. Amikor megpirult eléggé a kolbász hozzáadtam az előre megfőzőtt és leszűrt zöldborsót. Felöntöttem paradicsomlével, ízesítettem és kevés ideig főztem még.

4 megjegyzés:

sedith írta...

Na, végre-valahára "megszülettél"!:) MOst akkor legalább lazíthatsz vakáció végéig?

Érdekes, én eresztékesen-tejfölösen készítem a zöldborsófőzeléket. De tudom, hogy édesanya is paradicsomosan szokta főzni.:)

Adél írta...

Én is paradicsomosan készítem de pl. nagyim meg tejfölösen:)

szannalina írta...

Én is szoktam tejfölösen készíteni, de így jobban ízlik!

Kati írta...

Paradicsomosan? De jó! Nálunk se tejföl, se paradicsom nincs benne. :-) Fehér és tejszínes. :-)