2012. március 3., szombat

Töltött tészta


Hozzávalók:
A tésztához:
• 25 dkg liszt
• 1 tojás
• só
• víz
A töltelékhez:
• 20 dkg arált hús
• 1 hagyma
• olaj
• 1 dl paradicsomlé
• petrezselyemzöld
• só
• bors
• szerecsendió
A mártáshoz:
• 10 dkg juhtúró
• 4 kanál tejföl
• 1 kanál liszt
• tej

A tészta hozzávalóiból egy könnyen nyújtható tesztát gyúrunk. Nyújtás után pohár segítségével köröket szaggatunk ki. Ezekre kerül majd a húsos töltelék.
Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a darált húst, a fűszereket és a paradicsomlevet. Addig rotyogtatjuk amíg elfő a szaftja.
Minden köröcskére egy-egy kávéskanál tölteléket halmozunk. A tészta egyik felét a másikra hajtjuk és villával megnyomkodjuk a szélét. Egy nagy lábasba vizet forralunk és megfözzük a tésztát.
Amíg megfő a tészta elkészítjük a mártást: megolvasztjuk a túrót, hozzáadjuk a tejjel elkavart lisztet. Egy- két percet főzzük, majd belekavarjuk a tejfölt. Melegen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: