La fel ca alţi bloggeri culinari şi eu mi-am încercat norocul la
clatidiada, şi a fost cu succes. La mijlocul săptămânii trecute curierul mi-a
înmânat coletul cu tigaia pentru clătite marca Fissler. Am fost foarte
bucuroasă.
Numai cuvinte de laudă am la adresa ei. În sfârsit am o tigaie numai pentru
clătite, in care nu se lipesc, nu se ard, se rumenesc uniform. Mulţumesc siteului
Gateste Sanatos pentru această tigaie. O recomand tuturor gospodinelor care
doresc să-si surprindă familia cu nişte clătite fără pereche.
Pentru clătite ai nevoie de:
- 200 g făină
- 2 ouă
- 1 lingură zahăr tos
- un praf de sare
- 300 ml lapte
- 300 ml apă minerală carbogazoasă
- 2 linguri de ulei
Pentru cremăe ai nevoie de:
- 500 ml lapte
- un plic de pudding cu gust de vanilie
- 200 m friscă lichidă
- 50 g unt sau margarină
- 4 linguri de zahăr tos
- afine după preferinţă
Din ingredientele pentru clătite să face o compoziţie nici prea subţire
nici prea groasă. Cantitatea de lichide se poate mări sau micşora, depinde cum „cere”
făina. Se rumenesc clătitele una câte una.
Din lapte, praful de pudding şi zahăr se prepară o cremă. După ce luăm de
pe foc incorporăm untul şi o lăsăm la răcit. Între timp batem frişca lichidă pe
care o vom adăuga la pudding după răcire.
Punem câte o lingură din crema obţinută pe fiecare clătită, adăugăm afine
după preferinţă şi le împăturim. Le ornăm cu frunze de mentă şi afine.
A Gateste Sanatos jóvoltából én is részesültem egy Fissler márkájú
palacsintasütővel. Köszönettel tartozom érte! Nagyon jóminőségű. Nem ragad , nem ég oda a massza benne.
Egyszóval kitünő!
Hozzávalók a palacsinta tésztához:
- 20 dkg liszt
- 2 tojás
- 1 kanál cukor
- csipetnyi só
- 3 dl tej
- 3 dl szénsavas ásványvíz
- 2 kanál olaj
Hozzávalók a töltelékhez:
- 5 dl tej
- egy tasak vanília ízű pudingpor
- 2 dl tejszínhab
- 5 dkg vaj vagy margarin
- 4 kanál cukor
- áfonya ízlés szerint
A palacsinta száraz hozzávalóit összekavarjuk, hozzáadjuk a tojásokat, majd jól eldolgozzuk hozzáöntve a tejet,
ásványvizet és olajat. Egyenként megsütjük a palacsintákat.
A tejből, cukorból és pudingporból egy sűrű pépet főzünk. Amikor a
tűzhelyről félrevesszük hozzáadjuk a vajat és jól elkavarjuk, majd hűlni
hagyjuk. Felverjük a tejszínhabot és összevegyítjük a péppel könnyedén
kavargatva. Minden palacsintára egy kanál krémet teszünk, elkenjük és megszórjuk
áfonyával, utána pedig felgöngyöljük.
Mentalevéllel és áfonyával díszítjük.
4 megjegyzés:
Nyami-nyamm!:)
Hát, egy ilyen sütőt én is be kell szerezzek, ha otthon leszek. Itt is van, de amit érdemes megvenni, az 50 euro, nem 50 lej :)
Olyan finomakat süttök vele, hogy csorog a nyálam :)) (ez lemaradt).
Nagyon jó! Még a szomszéd néni is megdicsérte, hogy milyen szépek lesznek a palacsinták!
Megjegyzés küldése