2012. december 29., szombat

Barackos-joghurtos torta


Hozzávalók:
  • 3 tojás
  • 3 ek.víz
  • 6 ek.cukor
  • 6 ek liszt
  • 1 kk. sütőpor
  • 5 dl habtejszín
  • 4 dl natúr joghurt
  • 20 g zselatin
  • 5 ek. porcukor
  • egy nagy üveg barackbefőtt
  • 1 tasak tortazselé
A torta készítését  egy 3 tojásos piskóta sütésével kezdjük. A zselatint az utasítások szerint beáztatjuk (én a befőtt levébe szoktam áztatni), majd kockára vágjuk a barackot amit a krémbe teszünk, a díszítéshez meghagyunk egy párat. Felverjük a tejszínt, hozzáöntjük a joghurtot, a zselatint, a porcukrot és a barackot. Jól összekavarjuk. A piskótát visszahelyezzük a formába, a befőtt maradék  levével meglocsoljuk és ráöntjük a krémet. Három órára hűtőbe tesszük dermedni. Tetszés szerint díszítjük a félretett barackkal. A legvégén az utasítások szerint elkészített tortazselével öntjük le.

2 megjegyzés:

Juci írta...

Bogárka nézd már át azt a receptet még egyszer. Bakiztál, de nagyot!!

szannalina írta...

Juci
Közönöm a figyelmeztetést!