Áfonyalekvár
Hozzávalók:
- 3 kg áfonya
- 1,5 kg cukor
- 1 citrom leve
- 1 csomag Dzsemfix
Az áfonyát több vízben megmossuk, majd lecsepegtetjük. A gyümölcsöt, a citrom levével és 1 kg cukorral állandóan kavargatva
10-15 percig forraljuk
. A megmaradt fél kg cukrot összevegyítjük a dzsemfix-szel, hozzáadjuk a lekvárhoz és újraforraljuk még 10-15 percig. A lekvárt száraz üvegekbe töltjük, ledugaszoljuk, majd szárazdunsztba tesszük.
Málnalekvár
Hozzávalók:
- 2 kg málna
- 80 dkg cukor
- 1 csomag Dzsemfix
A málnát megmossuk és lecsepegtetjük. Összekavarjuk a cukor felével és 2-3 órát pihentetjük. Állandóan kavargatva felforraljuk, majd hozzáadjuk a cukor másik felét és a dzsemfixet. 10 perc forralás után üvegekbe öntjük és szárazdunsztba tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése