2010. március 16., kedd

Munkahelyi szülinapozás

Előre hozott szülinapot ünnepeltünk ma az iskolában. Mivel szombaton lesz a szülinapom, a munkahelyemen most került, kerestünk rá időt. Eredetileg pénteken szerettem volna tartani, de a kolléganőimnek nem lett volna megfelelő, így csak a mai nap küzül választhattunk.

Az egyik munkatársam ortodox vallású és szigorú böjtöt tart, nem ehet semmiféle állati eredetű ételt. A görög katolikus kolléganőm csak bizonyos napokon tartja a böjtöt, így kétféle ételeket-sütiket kellett készítenem. Volt hagyományos szendvics és növényi pástétomos szendvics, tojásos és tojásmentes panírban kisütött szójaszelet, paradicsomba töltött padlizsánkrém/vineta, paszulyos (babos) zakuszka, paradicsom, uborka, narancs és kivi.
Süteményként kuglófformában sütöttem márványos piskótát (tojásos), meggyes muffint tojásosan és tojás nélkül, illetve Margit-tésztát, azaz anyósom-sütötte lapos-grízkrémes süteményt.
Mindezek mellé meggyes Angellit kortyolgattunk, pezsgőt bontottunk, narancslevet, ásványvizet és kávét ittunk.

Fényképeim nincsenek, mert a gépem szervízben van. De nővérem jóvoltából sikerült megörökíteni a csokrot, amit ajándékba kaptam. Az abroszt és a papucsot most nem mutatom meg. :P

3 megjegyzés:

Gál Edith írta...

NAGYON BOLDOG SZULINAPOT KIVANOK!!

Kati írta...

Boldog születésnapot! :-)

Nagyon ügyes vagy, hogy ennyi kikötés ellenére ilyen igényes menüt rittyentettél. :-)

szannalina írta...

Köszönöm szépen!
Csak 20-án van az "igazi" szülinapom!