2010. április 20., kedd
Komlóleves
Ezt a nagyon finom levest Tünditől kaptuk. Vasárnap felmentünk Fickóra, és mint mindig, visszafelé jövet felpakoltak. Ezalkalommal egy kecskegida húsa, sajt, kalács és bukta került az autó csomagtartójába. Egy 3 l-es vedrecskében levest is kaptunk, mert mivel én nem ettem még soha komlólevest, meg szerettem volna kostólni. Ott nem ehettem belőle, mert indulás előtt ebédeltünk.
Az elkészítési módja ugyanaz, mint a salátalevesé. Egy serpenyőben kevés olajon megpirítunk 4-5 cikk fokhagymát, majd rátesszük a komlóleveleket. Kevés ideig dinszteljük, utána beleöntjük egy fazék lobogó vízbe és puhára fözzük. A víz mennyisége a komló mennyiségétől függ. Ecettel vagy citromlével savanyítjuk. Ezt eresztékkel is be lehet habarni, de csak tejföllel is nagyon jó.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Érdekes, ilyen levest még nem is ettem!
Ottis
Eddig én sem!
Megjegyzés küldése