2010. május 29., szombat

Kapros- ordás palacsinta


A palacsinta receptjével én is úgy vagyok, mint nővérem, nincs egy sablonos receptem ra. Soha nem mérem a hozzávalókat, mindenből szemre adagolok. Ma kivételesen odafigyeltem, hogy miből mennyit teszek, hogy leírhassam.
• 20 kanál liszt
• 1 egész tojás + egy másiknak a fehérje
• 5 kanál cukor
• kevés só
• 2 dl tej
• sódavíz
Mindent összekavartam és annyi szódavizet öntöttem hozzá, hogy egy megfelelő állagú folyos masszát kapjak. A legnagyobb méretű serpenyőmbe szoktam sütni. Ez alkalommal 16 darad lett.

A töltelékhez 40 dkg ordát, egy tojás sárgáját, 3 kanál tejet, 6 kanál cukrot és egy kevés kaprot használtam.
Egy villa segítségével jól összetörtem az ordát és belekavartam a tojás sárgáját majd cukroztam, kaproztam. A tejjel higítottam ahoz, hogy kenni lehessen. Minden palacsintára tettem egy kanállal a töltelékből és felcsavartam.

3 megjegyzés:

Kati írta...

Ez édes??? :-o
Több mindenkinél láttam már a kapros-ordás palacsinta receptjét, de azt hittem, mivel kapros, ezért sós. Vagy nem jól értettem? :-)

sedith írta...

Kati, persze, hogy édes!:) Nagyon finom kombináció. Így még az uram is megeszi a kaprot, különben hallani sem akar róla. :)

szannalina írta...

Kati
A testvérem már válaszolt a kérdésre. Valóban nagyon finom, én csak így tudom megenni az ordát! Na jó, van amikor a buktát is megeszem, ha nem érzem nagyon az orda ízét.