2011. július 26., kedd

Áfonyahab


Hozzávalók:
• egy csésze (2,5 dl) áfonya
• 3 tojás
• 2,5 dl tejszín
• 1 tasak habfixáló
• 6 kanál porcukor

Az áfonyát megmossuk és szűrőben lecsepegtetjük. A tojások fehérjét 3 kanál cukorral kemény habbá verjük. Egy másik edényben a tejszínt is felverjük. Az áfonyára tesszük a maradék cukrot és botmixer segítségével pürésítjük, erre öntjük a két habot és összekavarjuk. Adagolás utan hűtőbe tesszük 15-20 percet, de hűtés nélkül is lehet fogyasztani.

3 megjegyzés:

Kati írta...

Nagyon jól hangzik.:)

Adél írta...

Málnából szoktam készíteni,de áfonyából is nagyon finom lehet.

Okki írta...

Nézz be hozzám, van egy kis meglepetésem :)