2012. szeptember 2., vasárnap

Rácsos szilvás lepény


Ezt a finom receptet Limaránál találtam. Kicsit módósítottam rajta, de a végeredmény nagyon finom lett. Az este elfogyott a tej, (s a következő adagot csak holnap este hozzák), a receptbeli tejmennyiséget ásványvízzel és tejporral helyettesítettem.

Hozzávalók: 
- a tésztához 
  • 20 dkg liszt
  • 2 dkg cukor
  • 2 ek. tejpor
  • csipet só
  • kb. 1,5 dl ásványvíz
  • 1 ek. olaj
  • 1 dkg élesztő
  • 1 tojás a kenéshez
  • 2 ek. porcukor
- a töltelékhez
  • 30 dkg szilva
  • 1 kk.fahéj
  • 3 kanál cukor
A hozzávalókat egy nagyobb edénybe  tesszük. Jól összedolgozzuk miután hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt.  Fél órát pihentetjük. Amíg pihen a tészta,  kimagozzuk a szilvát, lecukrozzuk és fahéjozzuk.
Egy maréknyi tésztát félreteszünk a rácsnak,  majd kinyújtjuk. Ráhelyezzük a gyümölcsöt, erre pedig a félretett tésztából rácsokat teszünk. 10-15 percet pihentetjük még, majd tojással lekenjük és előmelegített szütőben szép pirosra megsütjük. Kihülés után porcukrozzuk.


1 megjegyzés:

sedith írta...

Megalájk! Isteni volt! Nem is hittem volna, hogy kelt tészta is lehet ilyen finom.:)