2010. március 20., szombat

Véglegesítő

Az ősszel beiratkoztam a véglegesítő vizsgára. Nyáron lesznek az írásbeli próbák, most szerdán prdig az óralátogatás, az inspekció. Ez abból áll, hogy jön egy módszertanos tanítónő aki megfigyeli, ellenőrzi, minősíti az órán való tevékenységemet.
Az a szokás, hogy megvendégelik. Én hidegtálra és süteményekre gondoltam. Ezek elkészítésenél segít édesanyám és anyósom is, mert nem lesz mindenre időm.
Most csak erre koncentrálok, ezért is marad el a szülinapozás. „Ami készik, nem múlik.”

7 megjegyzés:

Anna írta...

Ajaj. Kívánok sok sikert neked ebben az igazságtalan tanügyi rendszerben!!!

szannalina írta...

Köszi szépen Anna!

kenyi írta...

Szia Szannalina!

A gasztro.blog.hu-ról tévedtem hozzád és nagyon érdekesen hangzik az, amit a véglegesítőről írsz. Én is pedagógus vagyok, de itt Mo.-n nem így működik a dolog.
Kicsit nem is értem. Mit jelent az, hogy véglegesítő vizsga? Zárótanítás? Nyáron miből vizsgázol? Szintén gyakorlati dolgokból?
Bocs, az kíváncsiskodásért, de nagyon érdekel a dolog és még nem volt alkalmam "sorstársaktól" kérdezősködni. Remélem, nem baj...
Jó készülődést, sikeres vizsgákat kívánok!

Kenyi

szannalina írta...

Kenyi
Nem, nem zárótanítás, sőt ez még csak a kezdet. A véglegesítő után még következni fog két vizsga, a kettes fokozati és az egyes fokozati. Ezek amolyan tanügyi "rangok". Az egyes fokozati a legmagasabb, a tanítóknál. A tanároknál, pedig a doktori szint. Visszatérve a véglegesítőhőz, ezt az első 5 év tanítási időszak alatt kell elvégezni. Így "hitelesítem" a tanítónői diplomámat, oklevelemet. A nyári vizsgák anyanyelvből (irodalom, nyelvtan és módszertan), románból (irodalom, gyermekirodalom, nyelvtan és módszertan), matematikából (algebra, aritmetika és módszertan)és pedagógiából lesznek.

Köszi a kívánságokat!

kenyi írta...

Fúúú! Ez elég komoly dolog! Na, ilyesminek mifelénk se híre, se hamva. Boldog-boldogtalan taníthat (ezért tartunk ott, ahol...).
Akkor sok sikert még egyszer, ehhez tényleg fel kell kötni a gatyaszárat! De biztos ügyes leszel!
Jó munkát!

szannalina írta...

Kenyi
Köszi szépen!

@havas írta...

Szia Ami?
Megvoltak már a vizsgák? Gratulálhatok?
Ma találtam rád, nagyon ügyes, amit csinálsz :)! Még figyel(l)ek aztán :)