2010. május 10., hétfő

Gombás szemek


Hozzávalók:
50 dkg liszt, 1 dl olaj, 1,5 dl szénsavas ásványvíz, 1 dl víz, 2 kk. só, 1 (2,5 dkg) kocka élesztő.
A töltelékhez 8 db. közepes gombára, 2 db. hagymára, 1,5 dl paradicsomlére, kevés olajra és sóra volt szükségem.

Egy puha tésztát gyúrtam és kétszeresére növesztettem. Amíg a tészta kelt, elkészítettem a tölteléket. A hagymát apróra vágtam, kevés olajon üvegesre dinszteltem. Ezután hozzáadtam az apróra vagdalt gombát és ezt is dinszteltem. A végén felöntöttem a paradicsomlével és így is rotyogtattam. A megkelt tésztát két részre osztottam, majd kinyújtottam és a két hosszanti oldalára tölteléket raktam. Ezután mindkét oldalt a közepéig csavartam. A tészta másik felével is így jártam el. 35- 40 percet sütöttem.

3 megjegyzés:

Gizi írta...

Nagyon ötletes!!! Gondolom milyen finom lehetett.:)

Ami írta...

Tényleg tök jó ötlet :)
Fincsi lehetett

szannalina írta...

Gizi és Ami
Nagyon ízletes volt. Másnapra nem is maradt belőle.