2010. január 22., péntek
Füstölt kolbászos sertésragu- leves
Ezt is az Erdélyi Konyhából főztem. Ami azt illeti némi változtatással az adagolásnál és hozzávalóknál. Az elkészítési módot betartottam. Nem szeretek méregetni, a sütemények hozzávalóin kívül semmit sem mérek.
Hozzávalók:
Füstölt házikolbász, murok (sárgarépa), zeller, krumpli, borsó, vöröshagyma, ételízesítő, só, káposztalé, tejföl, egy kanál liszt.
A kolbászt felkockáztam és sülni tettem. A hagymát csak akkor adtam hozzá mikor mindkét fele szép pirosra megsült, így nem is volt szükségem olajra, mert eresztett zsírt. A többi apróra vágott zöldséget is pároltam egy keveset,majd vizzel töltöttem fel. Miután megfőtt káposztalével savanyítottam,ízesítettem, és behabartam a tejfölös lisztel.
Nagyon finom leves. Ezután többször fogom készíteni
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése