2010. január 9., szombat

Sőrben készült mézes csirkecomb

Ezt a receptet valamikor rég olvastam egy lapban. Még akkor megtetszett és elhatároztam,hogy valamikor elkészítem. A tegnap eszembe jutott é el is készítettem.
A combokat megtisztítottam a tokoktol, majd sóval, borssal füszereztem. Egy kisebb tálkába egy kanál mézet, két kanál vizet és 4 kanál sőrt tettem, ezt jól összekavartam, majd belemártogattam a combokat. A maradék folyadékot a tepsibe töltöttem amire kb másfél deci sőrt és kevés olajat is töltöttem.(Én alkohol mentest sőrt használtam, mert csak olyan volt, de lehet alkoholossal is). Lefolíáztam, pároltam egy darabig, majd pirosra sütöttem. Rizibizivel és káposztával ettük.

3 megjegyzés:

sedith írta...

Micsoda ötletek! Méz és sör: így együtt sosem jutott volna eszembe kipróbálni őket!:)

szannalina írta...

Nagyon finom, próbáld ki!

Kati írta...

ÉN is kipróbálom alkalomadtán. :-)