2010. február 28., vasárnap
Zebratorta
Legelőszőr a Vacsoracsatában láttam ezt a receptet. Erdélyi Mónika készítette el. Még akkor elnyerte tetszésemet. Ma pedig Gizinél is találkoztam vele. Igaz, hogy egy kicsit másítottam a recepten , de a végeredmény jó lett.
A tészta:
30 dkg liszt, 10 dkg vaj, 1 tojás, 2 kanál méz,1 fél csomag sütőpor, 1 csomag vanília
A lisztet és vajat jól összedolgoztam, majd hozzáadtam a többi hozzávalót is. Egy nagyon jól nyújtható tésztává gyúrtam. Kinyújtottam akkorára, hogy befedtem egy 26 cm átmérőjű tepsit amit sütőpapírral béleltem ki.
A krém:
4 dl joghurt, 20 kanál édes tejszín, 50 dkg tehénturó, 2 tojás, 1,5 dl olaj, 15 dkg cukor, 1 csomag vanília, 3 kanál liszt, 2 kanál kakaó, 2 kanál csokis pudingpor, 2 kanál citromlé.
A joghurtot 5 kanál tejszínnel, a turóval, a tojással, az olajjal és cukrokkal jól elkavartam, hozzáadtam a lisztet és citromlevet. Ezeket is jól eldolgoztam, majd két egyenlő részre osztottam. Az egyik adaghoz hozzáadtam a kakaót, pudingport és a maradék 15 kanál édes tejszínt. Ezt is jól elkavartam.
Egy merőkanállal tettem a tésztára a fehér masszából, majd ennek a tetejére a barnából, ezt addig adagoltam amíg el nem fogyott a krém. Előmelegített sütőben 50 percig sütöttem.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
És nálam nem láttál ilyet?:P:D Igaz, nem krémes, de hasonlóan néz ki!:)
NAgyon szép. Ügyes vagy!:)
sedith
Dehogy nem, de itt nem a kinézetelére céloztam, hanem az állagára!
Jöttem megnézni a te zebrádat, és GRATULÁLOK hozzá, gyönyörű szép lett!!! Most én is nyelek ám nagyok, nagyon finom lehetett ezzel a kis változtatással.:)
Gizi
Én nem vagyok oda a túrós süteményekért, de ez nagyon ízlett!
Megjegyzés küldése