2010. július 15., csütörtök

Ananászos csirkemell


Hozzávalók:
• 1 db. csirkemell
• 1 ananászkonzerv
• 3 fej hagyma
• 50 ml tej
• 3 kanál tejföl
• 1 kanál kukoricakeményítő
• só, bors
• olaj
Kevés olajon üvegesítettem a csíkokra vágott hagymát, majd hozzáadtam a csíkokra vágott csirkemellet is. Mikor szép fehérré vált a hús hozzáöntöttem az ananászt is. Rotyogtattam annyi ideig amig elkavartam a keményítőt a tejjel, majd nyakonöntöttem vele. Legvégül a tejfölt kavartam hozzá és fűszereztem sóval, borsal.
Nem mertem másféle fűszert használni, nem tudtam, hogy fog-e ízleni a férjemnek, mivel most készítettem leghamarabb ezt a párosítást.
Petrezselyemzöldes rizzsel ettük.

Nincsenek megjegyzések: